Επικοινωνια
με e-mail »
ηρακλειο κρητησ
2810 282123
giatroi

Απαλλαγείτε από τη φλεβίτιδα!

Κιρσοί (ή εκλαϊκευμένα φλεβίτιδα) είναι φλέβες που έχουν διευρυνθεί και γίνει ελικοειδείς. Οι κιρσοί των κάτω άκρων συνήθως προβάλλουν και φαίνονται εύκολα επειδή ανήκουν στο επιπολής (δηλαδή, στο επιφανειακό) φλεβικό δίκτυο, το οποίο βρίσκεται αμέσως κάτω από το δέρμα. Οφείλονται σε εξασθένηση του τοιχώματος και κακή λειτουργία των βαλβίδων που ρυθμίζουν τη ροή του αίματος μέσα στις φλέβες.

Η πάθηση αυτή είναι πολύ συχνή. Εμφανίζεται στο 30-40% του πληθυσμού, κάπως συχνότερα σε γυναίκες, και με μεγαλύτερη συχνότητα σε άτομα που έχουν οικογενειακό ιστορικό φλεβικής νόσου.

Πέραν του αισθητικού προβλήματος, οι κιρσοί μπορεί να γίνουν και “ιατρικό” πρόβλημα προκαλώντας πόνο, αίσθημα βάρους, κάψιμο, φαγούρα στις κνήμες και πρήξιμο στους αστραγάλους. Όσο το πρόβλημα γίνεται μακροχρόνιο, τόσο αυξάνει ο κίνδυνος επιπλοκών, όπως η φλεγμονή (θρομβοφλεβίτιδα), η αιμορραγία, οι δερματικές αλλοιώσεις και τα άτονα έλκη.

Έστω και αν δεν έχετε αξιόλογο φλεβικό πρόβλημα στα κάτω άκρα, προληπτικά προσθέστε αερόβια άσκηση στο πρόγραμμά σας – όπως αθλητικό βάδισμα, τρέξιμο, ποδήλατο, χορό ή κολύμπι – δηλαδή, δραστηριότητες που ενεργοποιούν τη μυοφλεβική αντλία της γαστροκνημίας και εμποδίζουν τη λίμναση του αίματος στις φλέβες των κάτω άκρων και το πρήξιμο στα πόδια. Τέτοια γυμναστική για 20-30 λεπτά καθημερινά αρκεί για να τονώσει την κυκλοφορία του αίματος. Επίσης, αποφύγετε την περιττή ορθοστασία και την άσκοπη έκθεση των ποδιών σας σε πηγές θερμότητας, όπως ηλιοθεραπεία ή καυτά μπάνια.

Αν έχετε ήδη αποκτήσει κιρσούς μην ανησυχείτε. Υπάρχει τρόπος για να απαλλαγείτε. Σήμερα διαθέτουμε ελάχιστα επεμβατικές και ουσιαστικά ανώδυνες μεθόδους αντιμετώπισης των κιρσών.

Η καλύτερη θεραπεία έγκειται στη σωστή και έγκαιρη λήψη μέτρων αντιμετώπισης. Όσο μικρότεροι οι κιρσοί, τόσο πιο αναίμακτες οι επεμβάσεις αφαίρεσής τους που πολλές φορές μπορούν να γίνουν με μικροτομές, πρακτικώς χωρίς μετεγχειρητικό πόνο και με άριστο αισθητικό αποτέλεσμα.

Ο αγγειοχειρουργός Ζαχαρίας Ανδρουλακάκης μπορεί να σας εξετάσει και να σας βοηθήσει να επιλέξετε την καλύτερη μέθοδο θεραπείας για τη δική σας περίπτωση!

• Διαθέτει υψηλή επιστημονική κατάρτιση και μεγάλη εμπειρία στη διάγνωση και στην αντιμετώπιση των φλεβικών παθήσεων, όπως είναι οι κιρσοί, η χρόνια φλεβική ανεπάρκεια, οι ευρυαγγείες, τα άτονα έλκη και τα οιδήματα των κάτω άκρων

• Εφαρμόζει όλες τις σύγχρονες τεχνικές θεραπείας, όπως εγχείρηση και ενδοφλέβιο laser για κιρσούς, θεραπεία κιρσών με σκληρυντικό αφρό, θεραπεία ευρυαγγειών με σκληρυντικές ενέσεις, ελαστική περίδεση για άτονα έλκη κλπ

• Έχει συνεργασίες με επιλεγμένα ιδιωτικά νοσοκομεία στο Ηράκλειο Κρήτης και στην Αθήνα

 Τελευταία ενημέρωση 03/03/2015