Επικοινωνια
με e-mail »
ηρακλειο κρητησ
2810 282123
giatroi Προφίλ

Βιογραφικό του ιατρού

Ζαχαρίας Ανδρουλακάκης

Αγγειοχειρουργός

Σύμβουλος-Συνεργάτης Αγγειοχειρουργός σε Ιδιωτικές Κλινικές στο Ηράκλειο Κρήτης και στην Αθήνα

Από το 2018, εργάζεται ως διευθυντής (consultant) Αγγειοχειρουργικής στο Raigmore Hospital NHS Highland στη Σκωτία

Κλινικά Ενδιαφέροντα
  • Αποκατάσταση των ανευρυσμάτων (χειρουργική και ενδοαυλική)
  • Χειρουργική θεραπεία της καρωτιδικής νόσου
  • Αγγειοπλαστική με μπαλόνι και χειρουργικές επεμβάσεις των περιφερικών αρτηριών
  • Αγγειακή προσπέλαση νεφροπαθών (fistula, μόσχευμα)
  • Θεραπεία των φλεβικών παθήσεων (όπως εγχείρηση, σκληροθεραπεία)
Τόποι Επαγγελματικής Δραστηριότητας
  • Ηράκλειο
  • Αθήνα
Ιατρική Εκπαίδευση
  • Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών
  • Χειρουργική – Νοσοκομεία: ΝΙΜΤΣ, Αγία Σοφία, Αρεταίειο (στην Αθήνα)
  • Αγγειοχειρουργική – Νοσοκομεία: University Hospital of South Manchester, Stepping Hill Hospital, George Eliot Hospital, Glasgow Royal Infirmary (στο Ηνωμένο Βασίλειο)
Τίτλοι Ειδικότητας
  • Αγγειοχειρουργικής (1998)
  • Γενικής Χειρουργικής (1991)

Ο Ζαχαρίας Φ. Ανδρουλακάκης σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αποφοιτήσας με βαθμό «λίαν καλώς». Εξεπλήρωσε τις στρατιωτικές υποχρεώσεις του στο Υγειονομικό Σώμα του Στρατού Ξηράς. Έκανε την υπηρεσία υπαίθρου στο Αγροτικό Ιατρείο Γουβών Ηρακλείου. Ολοκλήρωσε την ειδίκευσή του στη Γενική Χειρουργική στη Β΄ Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Αρεταίειο Νοσοκομείο. Η εκπαίδευσή του εκεί είχε ιδιαίτερη έμφαση στην Αγγειοχειρουργική. Κατόπιν, ειδικεύθηκε στον τομέα της Αγγειοχειρουργικής στο Ηνωμένο Βασίλειο (1992-1997), όπου διετέλεσε Επιμελητής [Registrar] Αγγειοχειρουργικής μεταξύ άλλων στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία University Hospital of South Manchester (Αγγλία) και Glasgow Royal Infirmary University & NHS Trust (Σκωτία).

Στην Ελλάδα εργάστηκε επί 10ετία (1997-2007) ως Επιμελητής στο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου “Βενιζέλειο-Πανάνειο”, ενώ ανέπτυξε στενή επιστημονική συνεργασία και με το Τμήμα Αγγειοχειρουργικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, όπου επίσης εργάστηκε ως Επιμελητής Αγγειοχειρουργικής για ένα έτος (2004). Στο “Βενιζέλειο”, ήταν υπεύθυνος για την αντιμετώπιση όλων των τακτικών και των εκτάκτων αγγειοχειρουργικών περιστατικών του νοσοκομείου, ενώ οργάνωσε και λειτούργησε τακτικό αγγειοχειρουργικό εξωτερικό ιατρείο.

Από το 2007, εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Είναι Σύμβουλος-Συνεργάτης Αγγειοχειρουργός σε πιστοποιημένα ιδιωτικά νοσοκομεία, όπου πραγματοποιεί τις αγγειοχειρουργικές και ενδαγγειακές επεμβάσεις του. Τους εξωτερικούς ασθενείς του δέχεται και εξετάζει στο ιατρείο στο Ηράκλειο και στην Αθήνα, όπου διενεργεί τις θεραπείες που δεν απαιτούν νοσοκομειακή φροντίδα. Επίσης, διατηρεί εργασιακή σχέση και μετεκπαιδευτική δραστηριότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το 2013 εργάστηκε για 3 μήνες στο αγγειοχειρουργικό τμήμα του St Thomas’ Hospital (Guy’s & St Thomas’ Foundation NHS Trust) στο Λονδίνο, που είναι μείζον κέντρο Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής με διεθνή αναγνώριση ιδίως στην αντιμετώπιση των συνθέτων αορτικών ανευρυσμάτων & αορτικών διαχωρισμών και της διαβητικής περιφερικής αρτηριοπάθειας. Εκεί μετεκπαιδεύτηκε επίσης στις σύγχρονες σχεδόν αναίμακτες τεχνικές θεραπείας των κιρσών των κάτω άκρων ως περιστατικά ημέρας.

Από τον Μάιο 2016, ο Dr Androulakakis έχει αρχίσει να εργάζεται ως διευθυντής (consultant) Αγγειοχειρουργικής Κλινικής σε νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) στην Αγγλία (δείτε το Τελευταία άρθρα και νέα).

Ο ιατρός έχει πραγματοποιήσει πάνω από τέσσερεις χιλιάδες αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις και έχει εκπαιδεύσει μεγάλο αριθμό ειδικευόμενων ιατρών σε χειρουργικές και αγγειοχειρουργικές τεχνικές, τόσο στα βρετανικά όσο και στα ελληνικά νοσοκομεία όπου εργάστηκε. Συμμετείχε ως εκπαιδευτής σε προγράμματα εκπαίδευσης ιατρών, όπως κλινικά μαθήματα στην Αγγειοχειρουργική στο πλαίσιο προετοιμασίας ιατρών – ειδικευόμενων χειρουργών για τις τελικές εξετάσεις Χειρουργικής προς απόκτηση του Fellowship of the Royal College of Surgeons (FRCS) της Γλασκώβης (1996 και 1997), διδασκαλία μαθημάτων Αγγειοχειρουργικής στους ειδικευόμενους Χειρουργικής και Γενικής Ιατρικής στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, διαλέξεις προς ιατρούς στο ΠαΓΝΗ, στο Βενιζέλειο, στο Κέντρο Υγείας Μοιρών και προς το κοινό. Έχει συγγράψει πρωτότυπα επιστημονικά άρθρα που έχουν δημοσιευθεί σε έγκυρα διεθνή ιατρικά περιοδικά ή έχουν παρουσιαστεί ως ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή ιατρικά συνέδρια, σχετικά με τον τομέα της Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής. Συμμετείχε σε πολλά ιατρικά συνέδρια, σεμινάρια και ημερίδες ως εκπαιδευόμενος ή ως ομιλητής, καθώς και σε προεδρεία συνεδρίων. Επίσης, έχει συνεισφέρει με τη μετάφραση 5 κεφαλαίων σε δύο επιστημονικά συγγράμματα Χειρουργικής Αγγείων – Κλινικής Αγγειολογίας.

Είναι κάτοχος του Διπλώματος ECFMG, μετά από επιτυχία στις εξετάσεις ECFMG (1983) και VQE (1983), απαραίτητου για την άσκηση της ιατρικής στις ΗΠΑ. Κατέχει άδεια ικανότητας εκτέλεσης υπερηχογραφημάτων triplex αγγείων (από το ΚΕΣΥ, 1997). Είναι τακτικό μέλος στις εξής επιστημονικές εταιρείες: Ελληνική Εταιρεία Αγγειακής & Ενδαγγειακής Χειρουργικής, Ελληνική Αγγειολογική Εταιρεία, Ευρωπαϊκή Εταιρεία Αγγειακής Χειρουργικής (ESVS), Βρετανική Εταιρεία Σκληροθεραπείας (BAS) και Ευρωπαϊκό Φλεβολογικό Forum (EVF). Επίσης, είναι στο Specialist Register του Γενικού Ιατρικού Συμβουλίου (GMC) της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο ιατρός παραμένει ένθερμος υποστηρικτής της τακτικής σωματικής άσκησης για καλή υγεία και με αυτό το πνεύμα έχει συμμετάσχει σε αγώνες δρόμου μεγάλων αποστάσεων.

Τελευταία ενημέρωση 06/06/2016